Laura Santala liittyy valmentajatiimiin Renen rinnalle

20.2.2016

Laura tuntee niin jollat kuin köliveneetkin, ja mastosta saa hyvät näkymät
Laura tuntee niin jollat kuin köliveneetkin, ja mastosta saa hyvät näkymät
Rene on sparrannut BSS:n junnuja jo pari vuotta hyvin tuloksin
Rene on sparrannut BSS:n junnuja jo pari vuotta hyvin tuloksin

Alun perin Oulusta kotoisin oleva Laura Santala aloittaa tulevana kautena BSS:n junioreiden toisena valmentajana. Tai oikeastaan hän on jo aloittanut – juniorit ovat jo parin viikon ajan alkaneet hoitaa fyysistä kuntoaan Lauran ohjauksessa Joonaanmäen metsäpolulla.

Ammattimaisessa ohjauksessa he ovatkin, sillä Laura on koulutukseltaan liikunnanohjaaja AMK Rovaniemelta, pääaineena urheiluvalmennus. Lisäksi Laura on suorittanut SPV:n perusohjaajakoulutukset, vastuuohjaajakoulutuksen ja valmentaja 1:n sekä uimaopettajakoulutuksen. Tällä hetkellä hän työskentelee päätoimenaan liikunnanohjaajana Järvenpään kaupungilla. Pohjoisen tyttärenä Laura hanskaa hyvin myös kaikki rinnehommat kuten laskettelun, lumilautailun ja telemark-hiihdon.

Purjehduksen kiehtovaan maailmaan Laura on tutustunut jo perheensä – isän, äidin ja siskon – kanssa, ensin perheen köliveneellä ja sittemmin erityyppisillä jollilla. Optari, zoom8, 29er ja e-jolla ovat kaikki tuttuja Lauralle.

”E-jollalla treenatessani kävin urheilulukiota, treenasin ja asuin puolet vuodesta pääkaupunkiseudulla parempien valmentajien ja treeniryhmän lähellä. Kuuluin myös Volvo Youth Teamiin,” Laura kertoo.

Toistaiseksi viimeisin jollakilpailu, johon Laura on itse purjehtijana osallistunut, olivat vuoden 2010 e-jollien MM-kisat. Sen jälkeen ovat isommat veneet taas kutsuneet.

”Olen jonkin verran kilpaillut sekä Melges 24 -miehistöissä että isommilla köliveneillä rata- ja avomerikisoja.”

Ehkä joku BSS:läinen kölivenekapteeni saa vielä Lauran gastiksi mukaan kisoihin?

Ansioitunut valmentajatiimi junnuja sparraamaan

BSS:n juniorit saavat tänäkin kautena nauttia kovatasoisesta valmennuksesta. Kolmatta vuotta BSS:n päävalmentajana toimivalla Rene Abnerilla on yli 15 vuoden kokemus valmentajana toimimisesta. Hän on valmentanut niin aloittelijoita kuin olympiapurjehtijoitakin. Ennen BSS:ää hän on toiminut myös EPS:n ja HSS:n päävalmentajana. Viime vuonna hän luotsasi BSS:n kilparyhmiä hyvin tuloksin – kaikkien aikojen parhaat ranking-sarjan tulokset, alle 13-vuotiaiden SM-kulta ja joukkuekisan hopeasija sekä kaksi porvoolaista PM-kultaa voittaneessa joukkueessa nostivat BSS:n Suomen huipulle junioripurjehduksessa.

”Tänä vuonna alan valmentaa myös sinistä ryhmää, josta varmasti löytyy potentiaalia mustaan ryhmään ja Suomen huipulle pitkällä aikavälillä,” Rene toteaa.

Laura on valmentanut Sailing Team Oulua (STO) kesästä 2010 aina viime elokuuhun asti.

”STO:ssa oli todella kiva tehdä töitä. Opetin monen tasoisia lapsia ja nuoria, meillä oli mm. tutustumispurjehduksia, alkeiskursseja, leirejä sekä haastaja-, kadetti- ja ranking-ryhmiä ja niiden kisavalmennusta. Odotan innolla pääseväni mukaan BSS:n toimintaan, siellä tuntuu olevan mukavaa porukkaa!”

Mainittakoon, että Laura oli myös osa menestyksekkään PM-ryhmän valmentajatiimiä kesällä 2015.

Rene keskittyy enemmän kilparyhmiin ja Laura aloittelijoihin, mutta molemmat valmentavat myös vuorotellen joitakin ryhmiä kuten lilat ja Zoomit. Heidän avukseen tulee myös vanhemmista junioreista koostuva apuohjaajaryhmä. Tarkempi ohjelma löytyy täältä >>