Merkittävä junioripurjehdustapahtuma äitienpäiväviikonloppuna Porvoon Emäsalossa

29.4.2016

Äitienpäiväviikonloppuna 7.-8.5.2016 Emäsalon Seikkailulaaksoon kerääntyy yli 120 junioripurjehtijaa kannustusjoukkoineen Borgå Segelsällskapetin (BSS) järjestämään regattaan. Suomen parhaille optimistipurjehtijoille kyseessä on yksi vuoden tärkeimmistä kilpailuista, Suomen edustusjoukkueisiin tähtäävien karsintasarjan osakilpailu, johon osallistuu 90 purjehtijaa. Lisäksi kilpapurjehdusta harjoitteleville järjestetään kadettisarjan osakilpailu, johon osallistuu noin 30-40 purjehtijaa. Viime viikonloppuna samassa paikassa järjestettiin kisaleiri kaikille tulevaan regattaan osallistuville.

BSS:n junioritoiminta on kasvanut vahvasti viime vuosien aikana ja seuralla on nykyään noin 50 aktiivista junioria, joista kymmenkunta on jo Suomen huipulla omassa luokassaan. Pursiseura on aiemmin järjestänyt kadettisarjan ja Zoom8-rankingsarjan osakilpailuja, ja sai nyt kunnian järjestää tämä merkittävä karsintasarjan osakilpailu. Regatta – Optiregatta Hannun Kannu - on nimetty BSS:n entisen junioripäällikön, viime vuonna edesmenneen Hannu Hoviniemen mukaan.

Kisakeskuksena toimii tällä kertaa Seikkailulaakso ja rata-alue sijaitsee Orrbynselällä. Itse kilpailu käydään lauantaina noin klo 12-16 ja sunnuntaina noin klo 11-15, tuuliolosuhteista riippuen.

Monet koululaiset ovat jo saaneet ensimakua purjehduksesta BSS:n järjestämällä koulukiertueella ja tämä tapahtuma on mainio tilaisuus tutustua junioripurjehdukseen tarkemmin. Lisäksi BSS järjestää infotilaisuuden keväällä alkavista kursseista ja leireistä torstaina 12.5. klo 18 kotisatamassaan Kugghamnissa. 

Sunnuntaina 8.5. klo 10-13 BSS järjestää myös äitienpäiväbrunssin kisakeskuksessa. Brunssille voi tulla kuka tahansa, joka haluaa nauttia merellisestä ympäristöstä ja purjehdustunnelmasta.

  • Optiregatta Hannun Kannu, optimistijollien Karsinta- ja kadettikisa
  • Lauantai 7.5. noin klo 12-16 kilpailut Orrbynselällä
  • Sunnuntai 8.5. noin klo 11-15 kilpailut Orrbynselällä
  • Sunnuntai 8.5. klo 10-13 Äitienpäiväbrunssi Seikkailulaakson Merisalissa
  • Lisäksi torstaina 12.5. klo 18.00 lajiesittely ja infotilaisuus keväällä alkavista kursseista ja kesäleireistä BSS Kugghamnissa