BSS har siktet inställt på en aktiv båtsommar

21.3.2017


En av Finlands äldsta segelföreningar, Borgå Segelsällskap r.f. (BSS), som håller till i Kugghamn strax intill Emsalö bro, har de senaste åren satsat stort på juniorverksamheten. I år vill föreningen även uppmärksamma kölbåtsentusiasterna genom ett mångsidigt program som sträcker sig från tidiga våren ända till slutet av september. Det börjar med ett infotillfälle i Borgå 23.3 med olympiska guldmedaljören Jyrki Järvi som gästande föreläsare.

En av nyheterna för i år är seglingskursen för nybörjare som börjar i april med teori och fortsätter med praktiska övningar i maj och juni. Kursprogrammet omfattar inte bara konsten att göra knopar, hissa upp segel och kryssa i motvind - även Borgå Sjöräddare bidrar med en lektion i sjösäkerhet, vilket kan vara till nytta även för lite mer erfarna seglare.

”Vi har en fin förening med flera hundra medlemmar. BSS juniorarbete har uppmärksammats på flera håll och nu vill vi erbjuda skolning och annat program även för lite äldre som är intresserade av segling och båtliv. Från vår klubbhamn kommer man lätt ut till skärgården och lite öppnare vatten, vilket ger ypperliga möjligheter till olika slags aktiviteter även på kölbåtssidan”, berättar Johan Graeffe som blev vald till kommodor för föreningen senaste höst. ”Jag ser fram emot en glad och aktiv sommar på BSS.”

Kappsegling i olika former är också en del av säsongens program. På torsdagar kan man delta i föreningens interna kvällstävling, och på sensommaren är det dags för klassiker såsom Emsalö Runt och Napoleon Race. Nämnas kan att BSS även står värd för Finska Mästerskapen i Zoom8-jolleklassen i september.

Torsdag 23 mars kl 18.30 arrangerar BSS en infokväll speciellt för kölbåtsintresserade på Porvoon Paahtimo Bar & Cafe. Dit är både nuvarande medlemmar och andra intresserade hjärtligt välkomna. Till infokvällen kommer även olympiska seglaren, guldmedaljören i 49er klassen Jyrki Järvi för att berätta om segling.