BSS:n tähtäimessä aktiivinen veneilykesä

21.3.2017


Emäsalon sillan kupeessa, Kugghamnissa kotisatamaa pitävä Borgå Segelsällskap r.f. (BSS) on Suomen vanhimpia pursiseuroja. Viime vuosien aikana seura on panostanut vahvasti junioritoimintaan ja tänä vuonna katse on suunnattu vahvasti myös köliveneilyyn ja vanhempiin purjehtijoihin. Ohjelmaa riittää huhtikuusta syyskuun loppuun. Ensimmäisenä vuorossa BSS-ilta torstaina 23.3., johon olympiapurjehtija Jyrki Järvi tulee kertomaan lisää purjehduksesta kaikille asiasta kiinnostuneille.

Vuoden uutuuksia on purjehduskurssi aloittelijoille. Kurssi alkaa huhtikuussa teoriaosuudella ja jatkuu touko-kesäkuussa käytännön harjoituksilla. Kurssilla opetetaan mm. solmujen tekoa, purjeiden käsittelyä ja vastatuulessa luovimista. Lisäksi Porvoon Meripelastus tulee kertomaan lisää turvallisuudesta vesillä, mistä on hyötyä myös kokeneemmille purjehtijoille.  

”Meillä on hieno seura ja monta sataa jäsentä. Junioritoimintamme on herättänyt huomiota muuallakin ja nyt haluamme tarjota koulutusta ja muuta ohjelmaa vanhemmillekin purjehtijoille ja purjehduksesta kiinnostuneille. Kotisatamastamme pääsee nopeasti ulos saaristoon ja avoimille vesille, mikä luo hyviä mahdollisuuksia erilaisille tapahtumille”, kertoo viime syksynä uudeksi kommodoriksi valittu Johan Graeffe.  ”Uskon, että BSS:n kesästä tulee aktiivinen ja mukava.”

Kilpapurjehdus kuuluu myös ohjelmaan. Torstaisin seuran veneet kisailevat enemmän tai vähemmän leikkimielisesti lähivesillä, ja loppukesästä ovat vuorossa perinteikkäät Emäsalo Ympäri ja Napoleon Race. Mainittakoon myös, että BSS isännöi Zoom8-jollien SM-kisoja syyskuussa.

Torstaina 23. maaliskuuta klo 18.30 on mahdollisuus kuulla lisää kesän köliveneilyohjelmasta. BSS järjestää silloin infotilaisuuden sekä nykyisille jäsenilleen että purjehduksesta kiinnostuneille, paikkana Porvoon Paahtimo Bar & Cafe. Mukana tilaisuudessa on myös kokenut purjehtija, olympiakultaa 49er-luokassa voittanut Jyrki Järvi.