BSS:n tytöt kärkisijoilla optimistijollien SM-kisoissa

20.8.2018

Palkintopallille nousseet BSS:n tytöt vasemmalta Amanda Voutilainen, Silja Oikkonen ja Vanessa Voutilainen / kuva: Josefin Hoviniemi
Palkintopallille nousseet BSS:n tytöt vasemmalta Amanda Voutilainen, Silja Oikkonen ja Vanessa Voutilainen / kuva: Josefin Hoviniemi

Viikonloppuna Porvoossa junioripurjehtijat taistelivat optimistiluokan SM-tittelistä. Borgå Segelsällskap rf (BSS) isännöi optimistijollien Suomen mestaruuskisoja ja kadettisarjan osakilpailua. Tapahtumaan osallistui yli 120 purjehtijaa eri puolilta Suomea sekä naapurimaista.

 

Suomen mestariksi nousi Simon Karlemo espoolaisseurasta ESF tasaisella sarjalla. Hopeamitalin nappasi BSS:n Silja Oikkonen ja pronssin seuratoveri Vanessa Voutilainen. Porvoolaistytöt ottivat siten kaksoisvoiton tyttöjen sarjassa. Lisäksi Vanessan kaksoissisar Amanda Voutilainen oli tyttöjen sarjan viides. Nuorten sarjassa voittajaksi nousi Oskar Tanhuapää Helsingistä, toisena oli kuopiolainen Kaapo Mättö ja kolmantena Ines Ruohela Espoosta.

Kadettikilpailun voitti Pietarista tullut Roman Ivanovskii. Toiseksi sijoittui Stella Seliö Helsingin BS:ltä ja kolmanneksi Nathaniel Shahar ESF:ltä. Paras porvoolainen oli Isa Klemola seitsemännellä sijalla.

Kisat järjestettiin BSS:n kotisatamassa Kugghamnissa. Kisoihin osallistui yhteensä yli 120 nuorta purjehtijaa, joista 92 SM-luokassa ja 43 kadettisarjan kilpailussa. BSS:llä oli yhteensä 13 omaa purjehtijaa mukana.

SM-kisoissa kaikki purjehtijat ovat samaan aikaan radalla. Kadetit kilpailevat eri radalla. Tulokset lasketaan kuitenkin ikäluokittain eli 13-15 -vuotiaiden tulokset erikseen ja alle 13-vuotiaiden tulokset erikseen. Lisäksi kuusi parasta tyttöä palkitaan erikseen. SM-kilpailu on myös osa kauden ranking-sarjaa. Myös ulkomaiset purjehtijat voivat osallistua kilpailuun, heidän tuloksia ei kuitenkaan lasketa mukaan itse SM-kisatuloksiin. Tällä kertaa mukana oli toistakymmentä purjehtijaa Pietarista sekä yksi Latviasta suomalaispurjehtijoiden lisäksi.  

Opti SM vanhat:
1. Simon Karlemo, ESF
2. Silja Oikkonen, BSS
3. Vanessa Voutilainen, BSS

Opti SM nuoret:
1. Oskar Tanhuapää, HSK
2. Kaapo Mättö, KuoPS
3. Ines Ruohela, EPS

Kadettisarja:

1.Roman Ivanovskii, Rautu
2.Stella Seliö, BS
3.Nathaniel Shahar, ESF

Kaikki tulokset:
http://www.bss.fi/kilpapurjehdus/optimistijollien-sm-kilpailut-ja/tulokset/