Veneilijän starttipaketti

Veneilijän starttipaketti sisältää navigointikoulutusta ja antaa hyvät perusvalmiudet omatoimiseen harjoitteluun. Lisäksi siihen kuuluu yleistä turvallisuusopetusta, merenkulun sääntöjen harjoittelua ja erilaisiin venetyyppeihin tutustumista. Kurssin kaksi viimeistä iltaa vietetään vesillä.

 

Veneilijän starttipaketti

 

Kotimaanmatkailu elää uutta kukoistusta ja veneilyn suosio kasvaa. Yhä useampi porvoolainen on havainnut, että kaupungin vesialueet tarjoavat huikean matkailuympäristön. 

Porvoolaiset veneilyseurat yhdistävät voimansa ja tarjoavat vapaaehtoisvoimin vedetyn alkeiskurssin.  Jos olet hankkimassa venettä, mutta osaaminen puuttuu, veneilijän starttipaketti on edullinen ja kattava opastus Itämeren aalloille. 

Kurssi antaa hyvät perusvalmiudet omatoimiseen harjoitteluun. Siihen kuuluu navigointikoulutusta, yleistä turvallisuusopetusta, merenkulun sääntöjen harjoittelua ja erilaisiin venetyyppeihin tutustumista. Kaksi viimeistä iltaa vietetään vesillä: jokainen osallistuja pääsee harjoittelemaan veneen käsittelyä käytännössä.  

Käytännön osioon sisältyy haluttaessa myös purjehduksen perusteet.  Kurssin käytyäsi saat seurojen edustajilta lisätietoa mahdollisista jatkokoulutuksista ja yleistä tukea veneilyharrastuksen aloittamiseen.  

Kurssi järjestetään arki-iltoina etäkoulutuksena (google meet) ja osin striimattuna (yhden illan kesto 1.5-3 tuntia). Käytännön harjoitukset pidetään vesillä heti koronarajoitusten salliessa. 

Kurssimaksu on 85 € ja se sisältää kirjallisen materiaalin (Navigointi 1 -kirja). Lisäksi kurssilaisilla tulisi olla harppi ja kolmioviivain ja pelastusliivit.

Opetuskieli on suomi, mutta suurin osa opettajista on kaksikielisiä, joten rohkeasti mukaan!


Koulutus alkaa 6.4. 2021. Varaa paikkasi ajoissa, kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittautumaan pääset linkin kautta. Tiedustelut hannu.rimaila@bnk.fi.

Järjestäjinä Porvoon kipparitHamarin purjehtijatBorgå Segelsällskap (BSS) ja Borgå Navigationsklubb (BNK)

ILMOITTAUDU KURSSILLE