H-veneet Calidris ja Marella

H-vene lahjoituksena

BSS sai syksyllä 2017 H-veneen lahjoituksena Pekka ja Niklas Montoselta. BSS kiittää vielä kerran - olemme erittäin kiitollisia lahjoituksesta. Jo nyt vain kahden kuukauden käytön jälkeen voidaan todeta että purjevene sopii mainiosti kolutusveneeksi.

Veneen nimi on s/y Calidris. Kyseessä on 1984 valmistettu H-vene purjenumerolla FIN 764. Keväällä 2019 seura osti toisen H-veneen, Marella.

H-vene on 8,30 m pitkä, 2,18 m leveä ja 1,3 m syvä pursi, suurin korkeus 10,50 m. Purjepinta-alaa (isopurje + fokka) on 24,45 m2. Spinaakkeri 36 m2.

Pursi on hauska purjehtia ja sopii mainiosti koulutus veneeksi. Kyseessä on “oikea” purjevene, joka kuitenkaan ei ole liian iso. Purjehtiessa saa hyvän tuntuman purjehtimisesta - huomataan heti miten eri asiat vaikuttaa purjehtimiseen.


 

Koulutustoiminta

H-veneet ollaan käytetty sekä veneily- että purjehduskurssin käytännön opetuksessa. Tämän lisäksi veneillä annetaan jatko- / lisäkoulutusta sekä kurssilaisille että “kenelle vaan”.

Purjehdukset järjestetään pääosin maanantaista - keskiviikkoon klo 16 eteenpäin. Torstaisin on mahdollista kokeilla kilpapurjehdusta BSS:n torstaikilpailussa. Vapaat ajat näkyvät kotisivuilla. Sopimalla voidaan myös järjestää purjehdusta muina aikoina.