top of page
Juniorit.JPG

Vanhemmat - junioritoiminnan selkäranka


Purjehdus on mitä hienoin koko perheen harrastus. Lapsen oppiessa myös aikaisemmin itse

purjehdusta harrastamattomille vanhemmalle tarjoutuu tilaisuus päästä sisää purjehduksen saloihin - ja kokenutkin köliveneilijä saa uusia vinkkejä jollapurjehduksen kautta.Kuten muissakin urheilulajeissa, myös purjehduksessa vanhemmat voivat tukea nuoria purjehtijoita monissa rooleissa. Hauska, turvallinen ja tehokas harjoittelu vaatii aikuisia sekä rannassa, että vesillä.BSS:n harjoituksiin osallistumisen edellytyksenä onkin, että ainakin toinen harjoituksiin mukaan tulevan lapsen vanhemmista sitoutuu aktiiviseen toimintaan ottamalla vastuun jostain alla kuvatuista rooleista. Yksi aktiivinen vanhempi per perhe riittää vaikka harjoituksiin osallistuisi perheestä useita lapsia.Tavoitteena on, että harjoitusvuoroja jolloin vanhemman tulee olla läsnä, tulee kullekin vanhemmalle yksi joka toinen viikko.Sitäpaitsi mukanaolo on hauskaa - Rannassa ja laiturilla on mukava tunnelma.


Tervetuloa mukaan!


 

Joukkueenjohtaja

Kuhunkin ryhmään valitaan yksi vetäjä = joukkueenjohtaja. Hänen vastuullaan on ryhmien toiminta käytännössä: se, että viikottaiset harjoitukset sujuvat. Joukkueenjohtaja on myös itse mukana harjoitusten vetämisessä.


Apuohjaajat

Vihreään/gröna ja tsemppi ryhmään valitaan osanottajien määrästä riippuva määrä apuohjaajia. Apuohjaajat ovat mukana vetämässä harjoituksia.


Vihreät (startti + tsemppi)

Vihreässä ryhmässä opetellaan veneen osat, miten veneen saa liikkeelle ja pysähtymään ja miten veneellä väistetään. Ohjaajalta ei vaadita juurikaan purjehduskokemusta, mutta perusymmärrys purjehduksesta on tarpeellinen


Rantakomppania

Rantakomppaniassa lähinnä järjestetään ajanvietettä niin että perheen pienimmät jaksavat odottaa isosiskojaan ja –veljiään rannassa. Ohjaajan tärkein ominaisuus on sen mukaisesti halu pienten lasten viihdyttämiseen ja leikittämiseen.


Huoltaja

Huoltajien tehtävänä on huolto rannassa harjoitusten aikana. Tarkoittaa käytännössä näkkileipä-mehu-kahvi-tarjoiluja harjoitusten jälkeen, saunan lämmittämistä, mahdollisten puljaavien purjehtijoiden hoitamisesta saunan lauteille jne. Huoltajan tärkein ominaisuus on äidillinen/isällinen huolenpitovaisto.  


TULE MUKAAN NAUTTIMAAN HYVISTÄ KOKEMUKSISTA TURVALLISESSA YMPÄRISTÖSSÄVanhempien rooli

Meri_ja_horisontti.jpg
bottom of page