BSS:n junnut kärkisijoille vuoden ensimmäisessä kisassa

10.5.2015

Kuva: Chita Wahlroos
Kuva: Chita Wahlroos
Kuva: Josefin Hoviniemi
Kuva: Josefin Hoviniemi

Kauden ensimmäisiin kilpailuihin Suomen vesillä osallistui runsas joukko BSS:n junnuja ja osa heistä ylsi palkintopallillekin.

Kulosaaressa kisattiin optimistiluokan Suomen edustusjoukkuepaikoista kesän kansainvälisiin arvokisoihin. Mukana karsintaradalla oli peräti kahdeksan BSS:n junnua, mikä on uusi ennätys! Lyhyemmällä radalla purjehtivat kadetit omassa kilpailussaan, mukana kaksi porvoolaista.     

Lauantaina kova tuuli ja kylmyys tekivät olosuhteista melko haasteelliset pienille purjehtijoille. Karsintaan osallistuneet taistelivat sinnikkäästi luonnonvoimia vastaan mutta kadetit jäivät rantaan odottamaan maltillisempia tuulia. Sunnuntaina, äitienpäivän kunniaksi, purjehduskeli oli kuitenkin mikä mainioin ja molemmat ryhmät pääsivät mittaamaan taitojaan.

Porvoolaisittain kisat menivät mukavasti. Karsintaradalla oli yhteensä 80 purjehtijaa ja neljä BSS:läistä pääsi 25 parhaan joukkoon. Nuorten, alle 12-vuotiaiden sarjassa BSS nappasi kaksoisvoiton, Kim-Oskar ensimmäisenä ja Walter toisena!  

Karsintakisaan osallistuivat (molemmat ikäluokat yhdessä): Lucas Hoviniemi (16.), Olli Patrakka (22.), Kim-Oskar Godenhjelm (23.) Walter Wahlroos (24.), Samuel Mukkala (60.), Julia Björkestam (62.), Lukas Fagerholm (63.) ja Sofia Held (68.). Karsinnoissa purjehditaan kaksi kisaa, seuraava on kahden viikon päästä EMK:lla.

Kadettikilpailuun osallistuivat Jonatan Kvist (10.) ja Atte Klemola (25.).

Samana viikonloppuna myös Zoom8-luokan purjehtijat aloittivat kilpakauden NJK:n edustalla. Mukana BSS:n värejä edustamassa olivat Sissel von Schoultz (11.), Helmi Pettay (18.) ja Joanna Wetterstrand (25.).

Tästä on hyvä jatkaa, onnea kilpailijoille ja hyviä tuulia kaikille BSS:n junnuille!