Ett av årets största juniorseglingsevenemang arrangeras på Emsalö under morsdagsveckoslutet

29.4.2016

Över 120 juniorseglare anländer till Seikkailulaakso på Emsalö under morsdagsveckoslutet för att delta i en regatta arrangerad av Borgå Segelsällskap (BSS). Detta är en av årets viktigaste tävlingar för Finlands bästa optimistseglare, nämligen den första kvaltävlingen för dem som strävar efter en plats i Finlands representationslag. 90 seglare deltar i kvaltävlingen. Dessutom ordnas en deltävling i kadettklassen, dvs för dem som ännu tränar kappsegling. I denna tävling deltar 30-40 seglare. Senaste veckoslut var det läger på samma plats för alla dem som deltar i regattan.

BSS juniorverksamhet har vuxit kraftigt under de senaste åren. För tillfället har föreningen ca 50 aktiva juniorer, varav ett tiotal hör till den finländska toppen i sin egen klass. BSS har tidigare arrangerat deltävlingar för optimistkadetter och Zoom8-ranking, och fick nu äran att ordna denna betydande kvaltävling. Regattan har fått sitt namn, Optiregatta Hannun Kannu, efter BSS tidigare juniorchef som gick bort ifjol efter en kort tids sjukdom.

Segelsällskapets tränare har under de gångna veckorna besökt många skolor i Borgå. Detta evenemang är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig närmare med juniorsegling. Förutom själva tävlingen dukas det också upp för morsdagsbrunch på tävlingscentret söndagen den 8.5. kl 10-13. Hit är alla de som vill fira morsdag i en havsnära miljö välkomna. Veckan därpå den 12.5. kl 18 anordnas även ett infotillfälle för nya juniorer vid BSS i Kugghamn.  

Tävlingscentrum ligger denna gång vid Seikkailulaakso på Emsalö och banområdet utanför på Orrbyfjärden. Själva tävlingen går av stapeln ca kl 12-16 på lördagen och ca kl 11-15 på söndagen, beroende på hur vinden beter sig.

  • Optiregattan Hannun Kannu för optimistjollar, kvalseriens och kadettseriens deltävlingar
  • Lördag 7.5 ca kl 12-16 regatta på Orrbyfjärden
  • Söndag 8.5 ca kl 11-15 regatta på Orrbyfjärden
  • Söndag 8.5 kl 10-13 Morsdagsbrunch i Merisali på Seikkailulaakso
  • Torsdag 12.5 kl 18.00 infotillfälle om sommarens juniorkurser och -läger vid BSS i Kugghamn